Zomervakantie

Gisteren dacht ik, eens even kijken of alles het nog doet op de website, maar ik had me niet gerealiseerd dat jullie dan allemaal ook meteen een mailtje zouden krijgen. Nu ik weet dat het allemaal werkt zal ik nog even over de vakantie vertellen, en dan zal ik me weer even een tijdje koest houden.

We hebben deze zomer de luxe dat we lang op vakantie kunnen. We waren eerst van plan om naar Praag te gaan en dan terug te fietsen. Dat plan heeft plaats moeten maken omdat het ons niet lukte om met de tandems naar Praag te komen.

Dus hebben we een week geleden de plannen omgegooid en hebben we het volgende bedacht: Om zo lang mogelijk in het buitenland te kunnen fietsen gaan we met de trein in Nederland. Eerst naar Zevenbergen voor de verjaardag van Opa. Dan door naar Vlissingen. Van daaruit gaan we richting het zuiden op de fiets. Eerst langs de Belgische kust tot aan Nieuwpoort. Dan gaan we fietsen langs de Frontlijn fietsroute. Die volgt de frontlijn van de eerste wereldoorlog.  Eigenlijk loopt deze route tot Bazel, maar dat gaan we niet redden, dus buigen we bij Luxemburg af. Dan gaan we via de Vennbahn weer richting Nederland.

Een leuk nieuw avontuur ligt op ons te wachten. Eigenlijk is het avontuur al begonnen. We zijn al bij Opa. Maar omdat Jurgen en Joris ziek zijn geworden wachten we tot ze beter zijn voordat we verder gaan. Gelukkig is het bij Opa nooit saai. Er is een leuke kinderboerderij met een waterbaan (succes gegarandeerd), een badje in de tuin voor deze hete dagen (met af en toe een watergevecht), een treinbaan en de Fischertechnik waar naar hartelust mee gebouwd kan worden. De jongens zeggen dat we ook gewoon de hele zomer hier kunnen blijven. Maar wij zijn toch ook wel benieuwd hoe de wegen die we uitgestippeld hebben er in het echt uitzien. Hopelijk gaan we dat zo snel mogelijk bekijken.

Als we een eindje op weg zijn zullen we jullie op de hoogte houden van ons fiets avontuur en hopelijk ook wat foto’s plaatsen. Voor nu alvast een fijne zomer voor iedereen.

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Zomervakantie

 1. Stefan zegt:

  Hoi vakantiegangers,

  Leuke plannen!
  Laat even weten wanneer jullie in Vlissingen zijn, dan kijk ik of het even lukt om jullie te ontmoeten, al is het maar voor een glaasje fris voor jullie van de trein de boot op gaan…

  Goede reis!
  Stefan

 2. irene wanner zegt:

  Goh, lieve vier, het bloed kruipt waar het wel gaan kan… Die knullen leren het vak dus dit jaar weer een beetje beter. En jullie zullen wel weer erg genieten van wat je tegenkomt onderweg.
  Veel plezier en tot ver na nu terug in ons landje. En via de nieuwsbrief; altijd verrassend.

  dag, groet, iRene