Terug uit de bergen

We zijn weer terug in Kathmandu na een heerlijke tijd in Pokhara en de bergen van de Annapurna. Onze laatste hele dag in Nepal is aangebroken, maar eerst hier het verhaal van wat we allemaal meegemaakt hebben.

We gingen op 11 mei met de bus van Kathmandu naar Pokhara. We hadden een luxe bus met airco en een wc. Dat was ook geen overbodige luxe, want de busreis duurde maar liefst 11 uur! Normaal duurt deze reis ongeveer 6 uur, maar een ongeluk op de weg en de fantastische rijstijl van sommige mensen maakte dat we er lang over deden. Op een gegeven moment stonden we stil. Wat doe je dan als je aan komt rijden en de rest staat stil: dan ga je gewoon de lege weghelft volbouwen. Dat er dan niemand van de andere kant meer door kan, is dat een probleem?

Onze gaarheid van de bus is gelukkig snel voorbij als we in Pokhara bij het grote meer zijn. We hebben een ontmoeting met Rozemarijn, een van de scoutingleiding van Joris en Robin, die in Pokhara stage loopt. We lunchen, wandelen en bezoeken Devi falls, een grote waterval en grot. Erg gezellig! Ook varen we op het meer samen met Kaji en beklimmen we de heuvel om de Peace stupa te bezoeken.

Dat is vast een goede oefening voor als we echt de bergen in gaan! Kaji kan helaas niet met ons mee omdat hij met een grote trekking mee moet. Maar gids Bijaya en drager Dhana nemen de honeurs waar, en dat doen ze fantastisch! We lopen 13 dagen van Kade naar Birethanti, via Poon Hill. We doen rustig aan, genieten van het samen onderweg zijn. De jongens kunnen het al snel prima met Bijaya en Dhana vinden. Er is onderweg genoeg tijd om te spelen bij de watervallen waarvan het water soms over de weg stroomt. We wandelen gemiddeld 3 tot 5 uur per dag en dat blijkt een prima schema. Na een lange wandeldag zijn de jongens wel moe, en dan kunnen ze tijdens de halve wandeldag ‘s middags weer een beetje bijkomen.

Het weer is over het algemeen heerlijk. Het is droog, en als het regent is het meestal ‘s nachts. Een dag regent het ook overdag, en dat is helaas net op de dag dat de schoenen van Hanny het begeven. De zool wil niet langer met ons mee, en blijft achter…. Omdat het zonder zool wel lastig wordt gaat ze terug naar Pokhara om nieuwe schoenen te halen. En de volgende dag huppelt ze weer vrolijk met ons mee! De moesson begint wel vroeg dit jaar. Als we vlak voor Poon Hill zijn regent en hagelt het zo hard dat de hele wereld wit is. De volgende ochtend als we naar het uitzichtpunt op Poon Hill willen gaan onweert het in de verte. Met de buien van gisteren in gedachten besluiten we de tocht naar de top een dagje uit te stellen. Gelukkig is het de volgende morgen droog en zien we de prachtige toppen van Annapurna en Dhaulagiri.

Nu zitten onze dagen in de bergen er bijna op. We beginnen met afdalen. Dat is voor de jongens een eitje. Ze racen naar beneden en het gaat in zo’n snel tempo dat Jurgen en Bijaya ze amper bij kunnen houden. Oma doet het rustig aan, want haar knie vindt naar beneden over al die stenen trappen niet zo geweldig. Maar als we mensen dezelfde weg omhoog zien ploeteren zijn we blij dat we omlaag gaan!

We volgen nu steeds een stenige rivier waar de jongens de laatste avond zelfs nog in kunnen zwemmen! We zien een jongetje met een opgeblazen binnenband voorbij komen, en via hem vinden we de plek waar een klein poeltje is. Pret gegarandeerd! Water, zand en stenen: wat wil je nog meer?

De volgende dag gaan we met de jeep terug naar Pokhara, en dan met de bus terug naar Kathmandu. Deze keer duurt de rit gelukkig 6 uur. Alleen moeten we nog langs het ziekenhuis want Barbara heeft een ontstoken vingertopje. Het was een belevenis op zich. Gelukkig was het niet iets ernstigs, want anders zou ik niet blij geweest zijn met dit ziekenhuis. Volgens Jurgen ging je alleen al van een bezoek aan de wc al bijna dood! Ik werd na een uur wachten gelukkig geholpen door een dokter die ook wat engels spreekt, en de ‘operatie’ (een miniscuul klein sneetje om de pus uit mijn vinger te laten lopen) wordt door hem gedaan onder toezicht van 4 andere mensen!

Het is gezellig om weer bij Kaji en Rajina thuis te zijn. Kaji heeft zelfs momo’s gemaakt (gevulde deegflapjes) dus iedereen is blij! Terwijl ik dit schrijf zijn we de spullen aan het inpakken om morgen naar Thailand te vliegen. Het is jammer om hier weg te gaan. Joris wil nog wel 3 maanden blijven! Maar we gaan kijken hoe het in Thailand is.

Voor meer foto’s van de trekking en onze reis naar Pokhara klik hier. (Onderaan de vorige post hebben we ook nog een linkje naar een album toegevoegd)

Binnenkort horen jullie meer.

Dit bericht is geplaatst in 2018 - Nepal/Thailand + Maleisië, Reizen en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

13 Reacties op Terug uit de bergen

 1. Jan en Hennie Wielink zegt:

  Hallo lieve buurtjes en Hanny.
  Wat een prachtig avontuur hebben jullie tot nu toe al beleefd.
  En dan nu richting Thailand. Geniet er met volle teugen van.
  Hier in Holland is het op dit moment erg warm, temp.25 tot 30 graden.
  Her en der heftig weer,maar hier in ons buurtje alles rustig.
  We wensen jullie nog heel veel plezier en dank voor het mooie reisverslag.
  Veel liefs voor allemaal.
  Gr. Jan en Hennie

 2. Rolanda zegt:

  Ik ken de buurman bijna niet terug😳door zijn baard…..
  Leuke foto’s
  Bijzondere plaatsen💝

 3. ida zegt:

  dag allemaal,
  wat een leuk verhaal en wat een prachtige foto’s.
  Goede reis voor Hanny gewenst wanneer ze naar huis reist.
  groetjes,
  ida

 4. Hennie Bokhove zegt:

  Hallo vakantiegangers, wat een belevenissen zeg, ik benijd jullie wel om de mooie uitzichten, de prachtige tochten en de bergen van de himalaya.
  Wens jullie nog een heel fijne tijd in Thailand.
  Hanny, goede reis terug naar warm Nederland.
  Liefs Hennie

 5. Lotte zegt:

  Wat een geweldig avontuur! Leuk om mee te lezen!

  Liefs, Lotte

 6. Sylvia zegt:

  Wat een prachtig avontuur! En… MMMMM…. momo’s!!!

  Liefs, Sylvia

 7. e.b.m.salle-mansvelt zegt:

  Fijn dat alles goed gegaan is.Wat een belevenis.Ik ben ook blij als mijn schoonzus weer terug is.Jullie nog een fantastische reis en liefs voor allemaal van Lies.

 8. Cher zegt:

  Wauw wat een mooi avontuur en wat een geweldige foto’s! Nog gefeliciteerd met je verjaardag Joris! Veel plezier samen.

 9. Jurgen zegt:

  Wat een leuke reacties. Goed om te weten dat we onze site niet voor niets bijhouden.

  Groeten,

  JuBaJoRo!

 10. Ellie zegt:

  Lieve allemaal wat weer een plezier om jullie belevenissen te volgen en te lezen en wat een geweldige reis tot nu toe en de fotos …geweldig. Hele goeie reis naar Nederland Hannie en jullie geweldig vervolg in Thailand. Dikke kussen en knuffels van opa Rob (papa) en oma Ellie.😚😚😚😚😚

 11. Natascha zegt:

  Lieve allemaal,

  Mooie verhalen en dito foto’s. Wat fijn om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben. Jullie worden hier gemist, veel plezier en geniet!

  Warme groet van Natascha, Pieter, Vincent en Rose

 12. Erna zegt:

  “Mensen die verre reizen maken, kunnen veel verhalen”.
  Tjonge wat hebben jullie al veel beleefd! Wat fijn dat je dit als gezin kunt doen!
  Er volgen ongetwijfeld nog veel meer geweldige avonturen.
  Heel leuk om mee te kijken en mee te lezen;)
  Ik wens jullie veel plezier,
  “keep everybody posted”,

  Zonnige groet,
  Erna Doggenaar

 13. Emma en Lex zegt:

  Hoi allemaal,

  Ontzettend leuk om te lezen over jullie avonturen! We zijn benieuwd hoe het jullie vergaat in Thailand.

  Veel plezier!
  Emma en Lex