De eerste week in Thailand

Dat was wel even een overgang. We vertrekken uit Nepal, komen aan in Thailand en een nieuwe wereld gaat voor ons open! We merken het al op het vliegveld, het is hier warm! En niet gewoon warm, maar vochtig warm. Waar het in Nepal ‘s nachts afkoelt blijft het hier ‘s nachts ook warm. Dat is wel even wennen!

We zijn blij dat de vlucht goed gegaan is en zelfs de fietsen komen gewoon over de bagageband aangerold! En dat met onze korte overstap in Bangkok. We bellen met het hotel dat ze ons op kunnen halen. Denken jullie aan onze grote dozen? Ja, dat doen ze, dus komt er een gewone taxi aangereden…… Ehhh, dat gaat dus niet passen. We moeten zelf een taxi busje regelen. Voor 3 minuten in de taxi betalen we de hoofdprijs. Bij het hotel blijkt de gereserveerde kamer bezet. Welkom in Thailand! Maar, alles komt goed!

De eerste dagen in Phuket zetten we de fietsen in elkaar, maken huiswerk, zwemmen in het zwembad van het hotel en bezoeken we de avondmarkt. Echt super leuk dat laatste. Er zijn allemaal kraampjes met eten en je kiest wat je lekker vindt. Dat stoppen ze in een zakje en thuis (of onderweg als het zo lekker is dat je niet meer kunt wachten) eet je het op. Het resultaat is steeds een hoop lekker eten en goed gevulde buiken.

Dan worden we wakker op onze eerste fietsdag. We hoeven het gordijn niet eens open te schuiven, we horen het zo ook wel: het hoost! We pakken in, eten boterhammen en wachten tot het niet meer onweert. Dan gaan we zwemmen want daar word je tenslotte ook nat van. En als het even droog is gaan we op weg! We hebben een route uitgezocht die veel over kleinere wegen gaat. Als we om het vliegveld heen proberen te fietsen komen we erachter dat de zwart-witte lijntjes op de kaart paden zijn. En die paden staan niet altijd goed op de kaart, of bestaan soms helemaal niet…… Na een uur zoeken geven we het op en gaan we terug naar de grotere weg. De paden schrappen we in het vervolg uit onze route!

Het leuke aan fietsen is dat je op plekken komt waar andere toeristen niet vaak komen. Als we rond fietsen komen er uit de huizen langs de route steeds verbaasde kreten. Mensen roepen hard ‘hello’ en zwaaien. Er wordt geklapt en de duimen gaan omhoog. Nou, met zoveel enthousiasme vliegen we natuurlijk over de weg!

De eerste dag komen er na de bui in de ochtend nog meer buien over. Het is regentijd in Thailand, dus dat wisten we van tevoren. De meeste buien zijn echter kort en hard. Vlak voor de Sarasinbrug waarmee we het eiland van Phuket verlaten is er weer zo’n bui. We schuilen en gaan toch iets te vroeg op weg. De weg over de brug lijkt erg druk maar we lijken over het voetgangers gedeelte te kunnen. Daar gaan we op af. Helaas heeft het voetgangers gedeelte een verhoogd stuk dus sjouwen we de fietsen in de stromende regen er overheen. Van bovenaf zien we dat het verkeer op de brug langzaam rijdt, en dat de drukte ook meevalt! Maar het uitzicht wat wij van de zijkant hebben is gelukkig mooier!

En zo komen we doornat bij ons eerste huisje aan om te slapen. Maar het leuke is dat het tegenover het strand is! En daar zwemmen we de volgende ochtend dus heerlijk in de grote golven!

Nu we weten hoe het zit met de wegen is het makkelijker om de routes te plannen. We zijn op weg naar Krabi en gaan daar rustig aan naar toe. Onderweg zien we veel mooie planten die we nog nooit in het echt gezien hebben. Palmboom plantages, rubberboom plantages, annanas plantages, ze komen allemaal voorbij. En zo ook onze eerste heuvel. 123m omhoog. Dat zou toch moeten kunnen. Blijkt de weg zo steil te zijn! Ik twijfel eerst aan mijn fietskunst. Maar dan zien we hoe een grote kraan onderaan de heuvel slipt en een aanloop moet nemen om naar boven te kruipen. En van de brommers moeten passagiers afstappen en ook naar boven lopen. Gelukkig, het ligt dus niet helemaal aan mij!

En het blijft voorlopig bij die ene heuvel. De rest van de weg gaat glooiend op en neer. Af en toe een steil klimmetje van 8%. Goed te doen dus. We beginnen zelfs een beetje aan de warmte te wennen. We proberen steeds meer Thaise woordjes te leren zodat we wat meer van de bevolking kunnen begrijpen. Want hoe geĆÆnteresseerd zij in ons zijn, zo graag willen wij ook alles van Thailand en de Thai weten. Het grappige is dat de jongens, als ze Thaise tv kijen ook woordjes herkennen. Wij gaan verder op onze ontdekkingstocht en houden jullie op de hoogte!

Voor meer foto’s van dit eerst weekje in Thailand klik je hier.

Dit bericht is geplaatst in 2018 - Nepal/Thailand + Maleisiƫ, Reizen en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op De eerste week in Thailand

 1. Ans Mellink zegt:

  Wat een geweldig mooie reis zijn jullie aan het maken en Barbara, je weet het allemaal heel grappig te beschrijven, maak er maar een boek van later! Groeten voor alle 4 vanuit de Hovenierstraat, Ans en Daniel

 2. Rolanda zegt:

  Mooi verslag weeršŸ’–

 3. ben & ingrid zegt:

  Welkom in het mooie Thailand ! geniet vooral van de hartelijke bevolking en het lekkere fruit. aanrader: bij Krabi een kanotocht door de kreken/mangrovebossen en of een tocht met een longtailboot naarJamesBond eiland.

  Groet,
  Ben & Ingrid

  • Jurgen zegt:

   We genieten zeker van het mooie Thailand! Toen we dit stukje schreven waren we Krabi al voorbij. Maar zoals jullie kunnen lezen in het volgende stukje hebben we gelukkig wel kunnen genieten van de rivier!

 4. Tessa de Goede zegt:

  Oh wat geweldig zeg, wat fantastisch dat jullie dit doen zeg! XXX

 5. e.b.m.salle-mansvelt zegt:

  Lieve mensen,wat maken jullie veel mee!!! !!veel liefs van Oma Lies