Verder in Thailand

We blijven genieten van alles wat we onderweg meemaken. Thailand heeft zoveel moois en voor ons ongewoons om te zien!

We zijn op weg naar Krabi en daar doen we meerdere dagen over omdat we liever omrijden over kleinere wegen dan dat we op de snelweg fietsen. Maar dan kom je dus op plaatsen waar weinig toeristen komen. We rijden door een dorpje als een mevrouw haar autoraam laat zakken en ons uitnodigt voor de lunch. “Volg me!” Roept ze enthousiast. Ok, we volgen maar zijn wel erg benieuwd hoe lang dit ritje gaat duren. Gelukkig is het maar even. We komen bij een huis waar veel auto’s staan en ik zeg nog tegen Robin ” Kijk, ze heeft nog meer mensen uitgenodigd”. Het blijkt dat we bij een Boedhistische viering aangekomen zijn bij het huis van de moeder van de mevrouw. Het is opvallend dat de vrouwen allemaal keurig mee bidden, de manen zitten erachter en eten fruit. Wij krijgen meteen iets te drinken en ook fruit. Ondertussen wordt me het eten getoond dat we straks gaan eten.

Het ziet er heerlijk uit! Als de viering voorbij is gaan we aan tafel. Het eten ziet er niet alleen heerlijk uit, het is het ook! Als onze buiken helemaal vol zijn krijgen we ook nog een tros bananen mee voor onderweg. En dan nog een tros zodat we wel op een bananen winkel lijken! Niet gek dat een meisje de volgende dag aan mij vraagt hoeveel ik voor de bananen wil hebben! Maar we hebben ze lekker zelf opgegeten. Wat een lieve mensen kom je toch tegen.

Die avond slapen we in een resort en spa waarvan de prijs eigenlijk te hoog is voor ons budget. Maar de jongens willen graag zwemmen, dus we besluiten er toch maar te blijven. Het is een mooi park. We kunnen er kanoen en zwemmen en dat doen we dan ook volop. Als ik ‘s avonds voordat we gaan slapen de schoenen binnen zet zie ik dat een van de Keen sandalen van Robin weg is. Door de stromende regen ga ik met de zaklamp op onderzoek uit, maar helaas vind ik hem niet. Dan ligt je te dure kingsize bed toch ineens niet zo lekker meer…. De volgende morgen gaan we met z’n allen zoeken en ook de mensen van het hotel zoeken mee. Maar geen Keen helaas….. Het was waarschijnlijk een ondeugende hond. De mevrouw van het resort hoopt hem nog te vinden en zal hem dan naar ons opsturen. We wachten af.

Tijdens het wachten fietsen we naar Ao Nang. Een badplaats die bekend staat om zijn mooie Karst bergen in de zee en de mooie stranden. We komen aan het begin van de middag aan dus hebben we nog genoeg tijd om te genieten. En dat doen we! Een zee vol hoge golven, een mooi strand om zandkastelen op te bouwen en schelpen te zoeken, wat willen we nog meer. Het is ineens echt vakantie zo!

De volgende dag fietsen we naar Krabi. Als we het stadje infietsen zegt Robin:” Mama, je zei toch dat dit een mooie plaats is? Ik zie helemaal niets moois!” Tja, en op het eerste gezicht heeft hij nog gelijk ook! Als we het stadje verkennen blijkt de rivier waar het aan ligt wel heel mooi te zijn. We varen er met een soort longtail boot over en zien de mangrove bossen aan de zijkant van de rivier. We stoppen bij een grot die we kunnen bekijken en die indrukwekkend mooi is.

Dan varen we nog naar een fish farm waar we grote vissen voeren en er zijn ook tijgervissen die met een straaltje water de stukjes vis van je vinger afschieten. Ook zien we Degenkrabben. En met de mangrove, de krabbetjes en de Degenkrabben wanen we ons in Burgers Zoo. Maar dan in het echt! Op de terugweg sturen de jongens de boot. Helemaal mooi!

Omdat we nog erg genieten van de kust fietsen we in 2 dagen naar Koh Lanta. Met een veerpont die zijn beste tijd gehad heeft en grote zwarte wolken uitbraakt komen we op het eiland. Omdat we al een dag fietsen erop hebben zitten blijven we de eerste nacht op het noordelijke deel van het eiland. De volgende dag rijden we door naar het zuiden. Het gaat zwaar bij mij vandaag. Ik had ook een ander idee van de route die we fietsen. Ik dacht dat we veel langs de kust zouden fietsen, en zag een platte weg langs het strand voor me. Maar we fietsen door de jungle en de klimmen die we daarvoor moeten maken zijn steil. Gelukkig vinden we een huisje aan een baai waar we heerlijk in de golven kunnen zwemmen. En dan is het allemaal weer goed. We bezoeken ook nog een waterval. De weg erheen is een echt jungle pad. We slingeren door het bos over een smal paadje, heerlijk avontuurlijk. De waterval heeft net genoeg water om onder te douchen. De jongens gaan op de terugweg door de rivier, die soms zo diep is dat ze echt moeten zwemmen! Een leuke middag!

Terwijl wij heerlijk aan zee zitten krijgen we een mailtje van het resort waar de schoen van Robin verdween dat ze schoen teruggevonden hebben! Robin helemaal blij! De volgende dag fietsen we terug naar het resort in het noorden van het eiland. Dit adres hebben we doorgeven om de schoenen naar toe te sturen, maar we hebben niets meer gehoord. Nu maar duimen dat ze ook echt daar aankomen. Gelukkig wil de aardige resortbeheerder wel even bellen om te vragen of het goed gaat komen. Hij is nog niet klaar met bellen of de schoenen worden afgeleverd! Wij, en Robin speciaal, zijn helemaal in de wolken. En we waren al in de wolken omdat het een middag is met echte regenbuien en veel wind! Maar nu maken we er een feestje van!

Onze weg gaat verder naar het zuiden, op weg naar Maleisië. En hoe dat verder gaat dat vertellen we de volgende keer.

Voor meer foto’s van dit deel van onze reis klik hier.

Dit bericht is geplaatst in 2018 - Nepal/Thailand + Maleisië, Reizen en getagd, . Bookmark de permalink.

10 Reacties op Verder in Thailand

 1. ida zegt:

  wat een leuk verhaal weer.
  en wat fijn dat Robin z’n sandalen terug heeft.
  veel plezier nog in Thailand.
  groetjes,
  ida

 2. Bastiaan zegt:

  Fijn dat wij mogen delen in jullie mooie avonturen! Veel plezier op de volgende etappe!

 3. Jos zegt:

  heerlijk weer om te lezen!
  groetjes,
  Jos

 4. Peter zegt:

  Wat een mooi verhaal opnieuw! Jullie bewijzen dat de avonturen vanzelf op je af komen als je durft te bewegen en openstaat voor onverwachte ontmoetingen. Prachtig! Geniet ervan!

 5. E.B.M zegt:

  Hanny en ik genieten erg van alles.Kaji is hier groetjes van ons en heeeeel Veeel genieten.Liefs van Oma Lies.

 6. Jan en Hennie Wielink zegt:

  Hoi Barbara,Jürgen,Joris en Robin.
  Wat een mooi verslag weer en prachtige foto’s.
  Wat beleven jullie en vooral de jongens toch veel avonturen.
  Straks vinden ze ons buurtje nog saai.Ha,Ha
  Hier alles rustig.A.s.Zondag buurt B.q. Dan is wel een stukje frisser als
  we laatste tijd gewend waren,maar dat mag de pret niet drukken.
  We wensen jullie nog heel veel plezier.
  Liefs van Jan en Hennie

  • Jurgen zegt:

   De jongens willen echt nog wel terug. Wees niet bang. Veel plezier met de buurt BBQ. Jammer dat we er niet bij zijn dit jaar. We zullen aan jullie denken!

 7. Hennie Bokhove zegt:

  Heel leuk dat we zo mee kunnen reizen met jullie en al het moois te zien krijgen zonder één zweetdruppeltje op onze rug hihi.
  Liefs Hennie

  • Jurgen zegt:

   Joris zegt dat we best wat zweetdruppels op kunnen sturen. Aan het einde van de dag is Jurgen zijn shirt steevast doorweekt als we fietsen. Is dus een kwestie van even uitwringen.