Selamat datang ke Maleisië

De veerboot brengt ons naar Langkawi, een eiland voor de kust van Maleisië. Dat is een makkelijke grensovergang. We krijgen meteen een visum voor 90 dagen dus daar hoeven we ons ook geen zorgen meer over te maken. Ongeveer het eerste waar we langs fietsen is een grote speeltuin. Mooi tijd voor een lunchpauze en lekker tijd om na 2 maanden eindelijk weer eens te schommelen! Dat schommelen is fijn volgens Joris want dan heb je lekkere wind. Het is namelijk erg warm. Als de glijbaan niet overdekt is brand je bijna je billen!

Er vallen ons meteen een paar dingen op. De wegen zijn veel slechter dan in Thailand. Gaten worden opgelapt, of niet, waardoor je erg moet uitkijken, vooral als je een berg afzoeft. Waar in Thailand iedereen in een pick up rijdt zie je die hier bijna niet. Er zijn grote luxe auto’s maar ook veel roestige rammelbakken. De wegen zijn smaller en ze rijden harder. Robin zegt: denk je dat mensen onze fietsen hier niet interessant vinden? Hij mist het roepen van de Thaise mensen onderweg. Dat was zo vrolijk! Nu zijn er hier veel toeristen dus het is niet zo raar dat ze daar niet zo van opkijken.

De eerste dag rijden we naar de westkust. We vinden een hotel in de buurt van het strand en gaan lekker zwemmen in de zee. Als we ‘s avonds eten komen de neushoornvogels in de boom vlak bij ons restaurant zitten. Die hadden we nog nooit gezien!

Joris wil graag naar een waterval dus fietsen we naar het noorden. De jongens hebben met Oma Hanny geregeld dat ze hun zakgeld krijgen. Dus onderweg wordt er meteen geïnvesteerd in een zwembril en een duikbril met snorkel. Zo’n bril is volgens Robin ook handig op de fiets, dan waait de wind niet zo in je ogen!

In Oriental village belanden we in een soort park met toeristische attracties. Wij wandelen de binnendoorweg naar de vele traptreden die naar de waterval gaan. Al snel zien we de waterval zelf. Dit is de grootste die we ooit van zo dichtbij gezien hebben! Maar we klimmen verder naar de 7 wells die boven de waterval liggen. Hier kun je heerlijk zwemmen! Er zijn in de rotsen zwembadjes uitgeslepen met heel helder water. Perfect voor de duikbrillen! Tussen de zwembadjes zijn de rotsen glad, als een soort natuurlijke glijbanen. Ook heerlijk om van af te glijden. Wat een fijne zwempartij is dit!

Als we ‘s avonds zitten te eten zien we 2 varanen voorbij zwemmen. De ene klimt in een boom om eieren te roven. De ander zwemt in de vijver en is echt heel groot, wel een meter of 2! Wow wat leuk!

De laatste dag op Langkawi fietsen we weer terug naar Kuah, de plaats waar de veerboot aankomt. Onze weg is klein en loopt langs een riviertje. Onderweg zien we veel varanen die heel hard kunnen lopen als ze schrikken van een fiets die ineens de bocht om komt zeilen. Helaas is het ‘s middags zo warm dat lang spelen in de zonnige speeltuin niet fijn is. Als we de volgende dag de veerboot naar Kuah Kerla nemen is het bewolkt en regenachtig. Hebben we maar mooi geluk gehad met al die mooie eiland dagen.

We zijn benieuwd naar het vaste land van Maleisië. We fietsen als we met de boot aankomen eerst een dag langs de kust. Het is vrijdag en de kinderen zijn vrij van school. Wat doe je dan als er ineens buitenlanders op de fiets voorbij komen? Mee fietsen natuurlijk! En zo worden we vrolijk welkom geheten op het vaste land van Maleisië.

We fietsen langs de kust naar het zuiden. Tussen de rijstvelden en de zee met de bergen op de achtergrond. Erg mooi! Onderweg komen erachter dat het vinden van een hotel hier een stuk lastiger is dan in Thailand. We zullen dus meer vooruit moeten kijken om niet ineens onverwacht veel langere fietsdagen te hebben.

Het vaste land van Maleisië is niet alleen mooi, we ontmoeten ook de aardige mensen die er wonen. Op Langkawi miste Robin het enthousiaste roepen van de mensen, op het vaste land wordt dit helemaal goed gemaakt. Auto’s rijden toeterend voorbij, omdat ze op die manier ‘hallo’ zeggen. Er wordt gezwaaid, duimen gaan de lucht in als we langsrijden en er wordt ‘hello’ geroepen. Als we langs een eetstalletje rijden wordt ons gevraagd te stoppen. We drinken sinaasappellimonade en krijgen allemaal gebakken hapjes om te proeven. Als we weggaan betalen we alleen de drankjes. Zo aardig!

Als we over een drukke weg rijden rijdt er een meneer op de brommer naast ons. Hij is maar aan het kijken. Als we even later stoppen bij een waterautomaat staat hij op ons te wachten. Of we misschien rambutan lusten. Deze lychee-achtige vruchten vinden we heerlijk! Dan moeten we maar even wachten. De meneer rijdt naar huis en plukt veel vruchten uit zijn boom. Welkom in Maleisië!

We zijn niet lang op het vaste land want we zijn op weg naar Penang. Dit keer geen lange bootreis, maar een tochtje met de veerpont. Die brengt ons naar Georgetown. Een leuke stad waar we een paar dagen willen blijven. Er zijn veel koloniale gebouwen. De ene heel mooi onderhouden, de ander een beetje shabby. We bekijken de stad. Een fantastische mengelmoes van culturen en geloven. Een moskee staat naast een Chinese tempel en daarnaast staat een Hindoe tempel.

De Maleisiërs wonen hier ook samen met de Chinezen en de Indiers. Ze hebben allemaal hun eigen wijken. Zo waan je je in China, even later ben je in klein India. Ook heerlijk voor het eten. Soms Chinese noedels met veel groenten en dan naan brood en kip uit de tandoori oven.

Wat ook heel leuk is hier is de straatkunst. Er zijn veel prachtige muurschilderingen verspreid over het centrum. Leuk om naar te zoeken en mee op de foto te gaan. Dat alles in combinatie met het kleine zwembadje bij ons hotel maakt dat we ons hier niet vervelen!

Als we eigenlijk nog wel een nachtje langer willen blijven blijkt dat ons hotel volgeboekt is, dus gaan we weer verder op reis. Eerst terug naar de vaste wal en dan naar Sungai Petani. Daar zijn we ook geweest voordat we naar Penang gingen. Kunnen we mooi kijken of de baby poesjes bij het hotel al gegroeid zijn! We vinden uit dat deze stad ook streetart heeft. Dus dat bekijken we zeker.

En we bereiden ons voor op de oversteek. Deze keer niet over zee maar over land. We willen van de westkust naar de oostkust, en moeten daarvoor dus het binnenland doorkruisen. Een nieuwe uitdaging ligt voor ons! En hoe dat gaat vertellen we in het volgende stukje. Net als over het schoolwerk, want daar gaan we ook zeker over schrijven! Voor meer foto’s van deze etappe klik hier.

Dit bericht is geplaatst in 2018 - Nepal/Thailand + Maleisië, Reizen en getagd, , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Selamat datang ke Maleisië

 1. e.b.m.salle-mansvelt zegt:

  Wat een reis!!! Ik heb weer genoten. Ook de foto, s geweldig! Goede reis verder.Liefs van Oma Lies.

 2. ida zegt:

  wat leuk die foto’s van de straat-kunst.
  Jullie vermaken je wel zo te lezen.
  En je hebt het weer ook mee.
  ik ben benieuwd hoe het met het schoolwerk gaat wat je in het volgende stukje gaat beschrijven.
  groetjes, ida

 3. irene wanner zegt:

  mooi verhaal weer Barbara. Wat beleven jullie veel! Fijn dat je het allemaal opschrijft voor ons. Dag, geniet verder met zijn viertjes.. Wij vieren de zomer hier.
  iRene

 4. Georgea zegt:

  Wat een leuke reis, en hoeveel nieuw dingen, ontdekkingen, ontmoetingen… Ik reis met jullie mee. En hoe gaat het met jullie magen? Kunnen jullie goed eten? Alles ziet zo lekker uit.

 5. Ronal;d en Leon zegt:

  Jongens, en meisje(hihi), wat zien jullie veel.
  Wat een kadootje om dit samen te kunnen beleven.
  Leuk om te lezen.
  Liefs van ons