Reizen

We hebben verschillende reizen gemaakt. Hier kun je per reis terugvinden wat we over deze reis geschreven hebben. Om de posts van die reis te zien, klik op de titel van reis.

Nieuw Zeeland 2014

Nu Robin groot genoeg is mag hij ook eens langer mee op fietsreis. Nog net voordat Joris naar school mag kunnen we er nog even tussenuit. Omdat we straks aan de schoolvakanties gebonden zitten maken we nu nog even gebruik van de mogelijkheid om wat langer naar Nieuw Zeeland te gaan. Als er posts zijn dan gaat de titel hierboven verwijzen naar de stukjes.

Zomervakantie in Nederland 2013

In deze vakantie hebben we uitgeprobeerd hoe het is om met twee kinderen te fietsen. Joris is nu groot genoeg voor de tandem. Robin gaat in de fietskar. Vanuit huis rijden we via een zuiderlijke route naar Jurgen zijn vader in het westen van Brabant. Daarna met een noordelijke lus terug naar huis. Van deze vakantie zijn nooit posts op de website gekomen dus is de titel geen link.

Nederland – Gibraltar 2011-2012

Joris is inmiddels groot genoeg om mee op reis te mogen, dus we kunnen weer. In ruim 6 maanden rijden we van ons huis naar Gibraltar. Niet in een rechte lijn maar, maar met flink wat omzwervingen. Tijdens deze reis laten we ons ook weer sponsoren voor Ramro Sathi en Tess unlimited.

Nepal 2009-2010

Omdat Barbara zwanger is en we dus verwachten een tijdje niet naar Nepal te kunnen boeken we nog snel even een vlucht en gaan we nog een keertje op bezoek bij de kinderen in Nepal en bij onze andere Nepalese vrienden. Dit keer gaan Jurgen zijn vader en Barbara haar moeder ook mee. Omdat Barbara niet de bergen in kan met haar dikke buik gaan Jurgen en Jan samen op trekking bij de Annapurna.

Nederland – Frankrijk – Nederland 2009

In de zomer van 2009 zijn we vanauit huis naar Noord Frankrijk gereden en weer terug. We volgden toen de route van de Groene weg naar de Middellandse Zee. Eerst over de Ardennen heen en via de Eifel terug. Omdat we maar een paar weken de tijd hadden dus maar een kort tripje. We zijn er nooit aan toe gekomen om er iets over te schrijven op onze website, dus de titel linkt niet naar posts.

Nepal 2008-2009

Na anderhalf jaar was het wel weer eens tijd om de kinderen in Nepal op te zoeken. Tijdens de jaarwisseling zijn we dus een week of vijf naar Nepal geweest. Tijdens die tijd hebben we ook nog een korte trekking gemaakt in het Annapurna gebied.

Denemarken 2008

In de zomer van 2008 hebben we de Jutlandroute gevolgd naar Skagen. Na wat omzwervingen in Nederland hebben we deze route opgepakt ten oosten van Groningen.

Nepal 2007

Nadat we in 2005 in kindertehuis Ramro Sathi hadden gewerkt moesten we natuurlijk eens gaan kijken hoe het er inmiddels voor stond met de kinderen. Dus zijn we in 2007 een maandje wezen kijken.

2005-2006 Nepal2Holland

Na een verblijf van enkele maanden in Nepal, waarbij we in kindertehuis Ramro Sathi vrijwilligerswerk hebben gedaan zijn we op de fiets terug gereden naar Nederland. Omdat we geen visum voor Iran kregen hebben we helaas wel een stuk moeten vliegen.

Diverse fietstochtjes in Nederland en Duitsland

Voordat we fanatieke fietsers werden hebben we veel gewandeld met de rugzak, maar hebben we ook wel kortere fietsvakanties gedaan in Nederland en Duitsland. Nog steeds proberen we tussendoor kortere fietstochtjes te maken.

 

1 Reactie op Reizen

  1. Pingback: Welkom op deze site | Nepal2Holland

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *