Nieuw project: Op weg naar Gibraltar

Hallo allemaal,

Na lang wikken en wegen is de kogel door de kerk. We gaan beginnen aan een nieuw fietsproject. Met Joris willen we nu hij nog zo jong is niet zo ver weg, dus blijven we in Europa. Vanaf de zomer willen we naar het zuiden fietsen door Nederland, België, Frankrijk, Spanje en Portugal. We hopen Gibraltar te halen. De route staat nog niet vast en nog niet alles is helemaal uitgekristalliseerd. Via onze website houden we jullie op de hoogte van de voorbereidingen en de uiteindelijke reis. Er is nog veel te regelen en er is nog veel onzeker, maar één ding weten we wel. We zoeken weer sponsoren die ons helpen bij het ondersteunen van twee goede doelen:

Ons eerste goede doel is uiteraard weer kindertehuis Ramro Sathi in Nepal. Over ons verblijf in dit kindertehuis in 2005 en de daarna volgende bezoeken in 2007, 2008 en 2009/2010 hebben jullie alles kunnen lezen op deze site. Voor 2012 willen we het schoolgeld voor 10 kinderen bij elkaar fietsen en fotograferen. Voor meer informatie over het kindertehuis kijk op http://www.oceannepal.org .

Ons tweede goede doel is de stichting T.E.S.S. Unlimited. Deze stichting is opgericht door Tessa de Goede. Tessa was tegelijkertijd met ons vrijwilliger in Ramro Sathi in 2005. In 2008 heeft zij een stichting opgericht om kinderen met een hazenlip in Guatemala te helpen. Al voor EUR 150 kan een kindje worden geopereerd. Voor meer informatie over het goede werk dat Tessa doet in Guatemala bekijk eens haar website: http://www.tessunlimited.nl .

Net als tijdens onze fietsreis van Nepal naar Nederland willen we weer twee sponsormogelijkheden aanbieden:

Sponsoring per kilometer. Hierbij zeg je een vast bedrag per kilometer toe. Omdat de planning en de route nog niet vast ligt kunnen we nog geen onderbouwde schatting maken van de totale afstand die we willen rijden. Maar we verwachten tussen de vijf- en negenduizend kilometer te rijden.

Een andere manier om ons te sponsoren is ons een opdracht te geven voor een foto van onze mascotte Paul en iets wat jij op de foto wilt hebben. Dit kan een grensovergang zijn of een speciale plaats, maar ook speciale personen of voorwerpen. Om inspiratie op te doen kijk eens op deze post waar de foto’s staan van onze Nepal2Holland reis. Je opdracht zullen we op de website plaatsen en als de foto gemaakt is kom die er ook op.

We hopen weer op veel opdrachten en kilometersponsoring zodat we kunnen helpen de wereld een beetje mooier te maken.

Groeten en veel liefs,

Jurgen, Barbara en Joris

Dit bericht is geplaatst in 2011-2012 - Gibraltar, Reizen, Sponsoring. Bookmark de permalink.

11 Reacties op Nieuw project: Op weg naar Gibraltar

 1. Peter en Tanja Olierook zegt:

  Hi Jurgen en Babara en ook Joris,

  Het is al even gelden dat we elkaar zagen in Nepal. Tanja is nu al een aantal keren in Guatemala geweest om bij Tessa te volunteeren en dat vind ze echt geweldig. Ik zelf ook trouwens. Vorig jaar November was ze er voor 5 weken en ik ben de laatste week gegaan om alles te zien en ook bij de bruiloft van Tessa te zijn. Tanja is net terug van 2 weken Guatemala en we blijven dit steunen. Daarnaast wil ik jullie graag sponsoren voor Ocean Nepal. Ik moet nog even werken maar dan gaan we zeker weer terug naar Nepal. Hou ons op de hoogte en tot ziens.
  Tanja en Peter

  • Jurgen zegt:

   Hoi Peter en Tanja,

   Wat leuk om van jullie te horen! En ook leuk te horen dat jullie ook bij Tessa op bezoek zijn geweest om te helpen.

   Hanny, Barbara haar moeder is net een paar weken terug uit Nepal. Het ging daar goed met de kinderen. Ze groeien hard volgens Hanny en met de meesten gaat het goed op school. Met Joris willen we de komende tijd nog even niet naar Nepal, maar we denken er over om na onze fietsreis nog eens op bezoek te gaan bij de kinderen in Ramro Sathi.

   Via de website houden we jullie in ieder geval op de hoogte. En als jullie willen sponsoren: Doe maar een voorstel.

   Groeten,

   JuBaJo

   Ps. Ik heb jullie reactie even verplaatst naar een van de stukjes op de site in plaats van bij de pagina van de mailinglist.

   • Peter en Tanja Olierook zegt:

    we willen gewoon een bijdrage leveren. hoeveel km is het?

    • Barbara zegt:

     Hallo Peter en Tanja,
     We weten het nog niet precies, maar we schatten tussen de 5000 en 9000 km.
     We zijn de route nog aan het uitpuzzelen.
     Groetjes,
     Barbara

 2. Hanny zegt:

  Wat een geweldig idee! Ik ga nog bedenken hoe ik ga sponseren. Vast veel voorpret! Amaa

 3. Eric Schuijt zegt:

  Voor iedere foto van Paul met het bekende stickertje doneer ik € 5,- met een maximum van 100 foto’s;-)
  Graag dit geld gebruiken voor het kindertehuis in Nepal. Dat heb ik nu eenmaal meer feeling mee.

  • Jurgen zegt:

   Hoi Eric,

   Dat is geweldig. Je bent de eerste met een opdracht! We komen wel langs voor een stapeltje stickers want we hebben er wel een paar maar 100 stuks dat niet. Heb je voorkeur voor specifieke plaatsen?

   Groeten,

   Jurgen

 4. ida zegt:

  ik wil graag sponsoren.
  Jullie komen langs een stadje in Frankrijk dat Rochefort heet.
  Voor 10 euro wil ik een foto zien van Paul met het plaatsnaambord van Rochefort.
  groetjes,
  ida

  • Jurgen zegt:

   Hallo Ida,

   Dank je wel voor deze opdracht. Ja, we komen inderdaad langs Rochefort en we gaan daar een mooie foto voor je maken.

   Groeten,

   Jurgen

 5. Jan en Hennie zegt:

  Hallo Jurgen,Barbara en Joris.
  Hoe gaat het met jullie? Gaat alles een beetje naar wens?
  En hoe is het weer onderweg,want hier lijkt het wel herfst,veel regen en de temp. laat ook te wensen over. Maar verder gaat hier alles goed.
  Hoever zijn julie nu.
  Maken jullie maar een keer een foto met paul op een zelfgekozen plek dan sponseren wij 15 euro. Verder heel veel succes en veel liefs van ons.
  gr. Jan en Hennie

  • Jurgen zegt:

   Hallo Jan en Hennie,

   Met ons gaat het goed. Het fietsen is best wel zwaar met een fietskar en flink op en neer, maar eigenlijk loopt het best goed. Gemiddeld halen we de geplande 40 km per dag wel.

   Inmiddels is het weer hier wel beter. Soms spettert het wat maar het grootste gedeelte is het droog. We worden inmiddels aardig bruin.

   Bedankt voor de sponsoropdracht! We zullen een foto maken met Paul bij Mont St. Michel is dat goed?

   Groeten en veel liefs,

   JuBaJo!