Het is een tijd geleden…

Hallo allemaal,

Het is inmiddels een  tijd geleden dat we een stukje voor op onze website hebben geschreven. Veel mensen hebben ons gevraagd om meer informatie over ons leven en het kindertehuis in Nepal. Over beide hier daarom update.

Ons leven sinds onze terugkeer in Nederland
Na een korte tijd van acclimatiseren zijn we weer aan de slag gegaan in Nederland. De bodem van vooral Jurgen’s schatkist  kwam aardig in zicht dus moest er weer gewerkt worden. De snelste manier om aan geld te komen is via een uitzendbureau, dus heeft Jurgen een paar maanden als postbode gewerkt voor een van de concurrenten van Tante Pos. Omdat dit toch niet was waar hij voor heeft gestudeerd, en omdat het langzamerhand toch wel koud begon te worden in de winter, is hij toch maar op zoek gegaan naar een baantje in het verlengde van zijn studie. Met als resultaat dat hij vanaf 1 januari 2007 bij Tauw werkt. Tauw is een adviseurs en ingenieursbureau, en Jurgen werkt op de afdeling milieu en veiligheid.

Barbara had een stapje voor op Jurgen want zij werd na twee weken thuis zitten opgebeld of ze alsjeblieft in wilde vallen op haar oude school. Dat zou voor een paar dagen zijn maar nu valt ze al sinds ongeveer oktober fulltime in. Wel in drie verschillende klassen helaas.

Nu hebben we het plan om na de zomer op zoek te gaan naar een huis in Deventer, want daar werkt Jurgen nu en die is het reizen van Hilversum naar de koekstad langzamerhand wel beu. Ondanks dat hij maar 4×9 uur werkt is hij er wel veel tijd aan kwijt door het treinen. Barbara gaat haar werk in Nederhorst afbouwen en op zoek naar werk in Deventer.  Tot aan november heeft ze nog twee dagen per week werk in groep 4, maar al het andere invalwerk zal ook wel weer tevoorschijn komen.

Nepal
Met de kindertjes in het kindertehuis waar wij in Nepal zijn geweest gaat het relatief goed. Omdat de geldstroom van de Nederlandse stichting naar het kindertehuis is gestopt hebben ze het nu niet echt breed. Gelukkig gaat het met de overgebleven familie van een aantal kinderen weer zo goed dat een aantal kinderen weer naar huis terug zijn gegaan. Er zijn nu nog 5 van de 10 kinderen die er waren toen wij vertrokken uit Nepal. Van het geld dat wij verzameld hebben tijdens onze reis hebben we de schoolkosten van de kinderen van afgelopen jaar betaald. Ongeveer EUR 1400 voor 10 kinderen. Er is nog steeds geen overvloed aan geld maar de directeur van het tehuis wilde al weer andere kinderen aannemen. Wij hebben hem dat sterk afgeraden omdat hij nog steeds geen bron van inkomsten heeft. Je kan je voorstellen dat we niet zo achter het beleid van het tehuis staan.

Van het sponsorgeld hebben we nog een bedrag over dus hebben we besloten om dat maar te gaan brengen. šŸ™‚  Over anderhalve week vertrekken wij voor vijf weken naar Nepal! we hebben er veel zin in om de kindertjes weer te zien en we gaan dus kijken of we kunnen helpen in het kindertehuis. Ook willen we de kinderen die terug zijn naar huis opzoeken om te kijken of ze nog ondersteuning nodig hebben om naar school te gaan. Al met al zal het wel aardig druk worden aangezien het reizen niet zo makkelijk zal gaan omdat het in de zomer regentijd is in Nepal.

Met zijn allen

We hebben al sinds we weer terug zijn weer geregeld contact met andere vrijwilligers die in Ramro Sathi hebben gewerkt. Van hen gaan nog twee andere  vrijwilligers ook naar Nepal in de tijd dat we daar zijn. We staan er dus niet alleen voor, en kunnen af en toe overleggen over de mogelijkheden voor steun die we kunnen bieden vanuit Nederland.

Ook Hanny (Barbara’s moeder) gaat mee naar Nepal.  Gelukkig is zij weer genoeg opgeknapt na de operaties dat ze mee kan. Ook zij gaat kijken bij het kindertehuis waar ze heeft gewerkt in 2005 en 2006. Daar is het iets minder gegaan zoals jullie wellicht gehoord hebben in de Nederlandse pers. (De Nederlandse directeur is opgepakt en zit nu in de cel in Nepal.) We zijn benieuwd wat we daar aantreffen.

Genoeg reden dus om deze website de komende tijd weer in de gaten te houden. We zullen proberen tijdens ons verblijf in Nepal af en toe een update te schrijven.

Dit bericht is geplaatst in 2007 - Nepal en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.